Laurel Canyon - Glass House

Studio City
Foto © ANX Office
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © ANX Office
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © ANX Office
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © ANX Office
Architetti
Aaron Neubert Architects
Sede
3207 Laurel Canyon Boulevard, 91604 Studio City
Anno
2007

Located along a congested area of Laurel Canyon Boulevard, the “build-ability” of this parcel was heavily questioned due to the site’s steep up-slope, an active creek and 20 feet of backfill. Through an analysis of the litany of constraints upon the project, a suitable location for the 3,600 sf house was identified and ultimately determined the footprint of the structure.

In negotiating the imposed location for the house, an inverted orientation emerged, turning away from the heavily trafficked street and towards the lush hillside and creek found within the property. The house was conceived as the interlocking of two concepts of dwelling, consisting of an opaque volume, screening the residents from the noise and intensity of Laurel Canyon Boulevard and a thin scrim of metal and glass, supporting a porous relationship between the interior spaces and the nature beyond. The house consists of a series of contiguous living spaces that open to the terrace, expanding the interior deep into the site and over the creek.

Progetti collegati

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Rivista

Altri progetti di Aaron Neubert Architects

Hinterhof
Los Angeles
Manifold House
Los Angeles
Museum of Compassion
Louisville
Sunset Hybrid
Los Angeles
Metric
Los Angeles, California