Nelson Residence

New York, NY
Photo © Björg Magnea
© Björg Magnea
Photo © Björg Magnea
© Björg Magnea
Photo © Björg Magnea
Architects
tang kawasaki studio
Address
110 Thompson Street, 10012 New York, NY
Year
2004
Cost
100K - 1M
Stories
5-20 Stories

Human scale was always a determining factor in this 400 square-foot space in SoHo. Given the owner’s programmatic needs, multi-functional installations were a necessity. Operable layers of custom millwork were molded along the contours of the tenement walls and hidden by a series of full height offset pivot doors. A matte white concrete bathroom and kitchen counter were set against a polished glass wall. Shallow ebonized oak work surfaces were integrated with a radiator enclosure and set of drawers. A full width blackout shade could also serve as a projection screen, which when used in combination with a quartet of sliding etched-glass panels and controlled lighting allowed for a blur between two spaces.

Photos by Björg Magnea

Related Projects

  • Umnutzung Schuhfabrik in 14 Wohnungen Winterthur ZH
    Graf Biscioni Architekten
  • Moritz M-store
    External Reference
  • Jané Winestore
    External Reference
  • Jiu Ke Shu Future Arts Center
    iGuzzini
  • Casa CCFF
    INGENI

Magazine

Other Projects by tang kawasaki studio

South Granville House
Vancouver, BC, Canada
Cotton Residence & Studio
New York, NY
Morgan Residence
New York, NY
Dimuro Residence
New York, NY
ONS
New York