12th Street, Loft

New York
© Dean Kaufman
 
 
© Dean Kaufman
 
 
© Dean Kaufman
 
 
© Dean Kaufman
 
 
© Dean Kaufman
 
 
© Dean Kaufman
 
 
© Dean Kaufman
 
 
Architects
Neil Logan, Architect
Year
2010

This Greenwich Village loft was previously used as an artist’s studio. The renovation created generous bedrooms and hidden storage for a couple and their two children. Lowering the windowsills in the open living room and kitchen maximizes sun in the common areas. A low wall with reflective glass transom windows allows daylight into the bedrooms while preserving privacy. The south window was converted into a door to create a small outdoor balcony. Each child’s room has closets and a built-in desk, and the large storage room behind the bedrooms serves as circulation between the private rooms. Partitioning the private areas behind a single wall retained the spacious, industrial character of the space.