Photo © Jeff Goldberg, ESTO
Photo © Andrew Bordwin

Live / Work Loft

 Terug naar projectenlijst
Jaar
2016

MPA's strategic approach to a first floor & basement space in an 1864 industrial building began with a 12’ x 20’ excavation of the first floor, as well as the removal of a 12’ wide segment of the rear yard extension. The result is an interior courtyard living space that opens up to a back garden with a 12’ x 26’ high window. These large scale interventions, including exposure of the continuous brick wall leading from front to back and construction of the ceiling as a unified element, allow light to penetrate deep into the domestic spaces. House and office are both organized on three levels, including a mezzanine.

Andere projecten van Marpillero Pollak Architects

Petrosino Park
Lower Manhattan, New York
Roy Wilkins Park Outdoor Classroom
Jamaica, New York
Staten Island Children's Museum "Roofs and Tents"
Snug Harbor, Staten Island, New York
Queens Plaza Bicyle and Pedestrian Improvement Project w/WRT
Long Island, New York
Elmhurst Branch Library
Queens, New York