Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones
Foto © Brian Thomas Jones

Canyon House

 Torna alla Lista di Progetti
Sede
Los Angeles
Anno
2016
Project Team

Aaron Neubert (Principal)
Jeremy Limsenben (Project Architect)
David Chong

Structural Engineer
SAP Engineering

General Contractor
deKrassel Construction

Structural Steel
Banks Welding

Custom Fabrication
Dan Taron, Chris Taus, and John Dunne

Photography
Brian Thomas Jones

The site for this 4000 sf residence consists of a steep descending hillside property within the Hollywood Hills. Constructed adjacent to the street to permit access to the foyer and garage, the home’s entry experience is developed to screen the courtyard and stair hall from passing automobile lights and noise. In contrast, and due to the potential for panoramic views of Los Angeles and the adjacent Runyon Canyon and Wattles Canyon Parks, our design approach focused on creating transparency at the rear of the home with fixed and operable floor to ceiling glazing, opening the entire home to the environment.

In addition, the middle level of the home is open to create semi-autonomous, but connected living spaces. The main stair core was configured as a "stair room" that mediates the three floors of the house. This room is fitted with varying scales and dimensions of stairs, display areas, and materials to enrich the experience and to present the stair as a sculptural element within the center of the home. The triple height stair core, in conjunction with strategically located operable windows and skylights, acts to naturally ventilate the residence, and provide access to all floors.

The terraces and gardens encircling the home were also designed to complement the interiors. Travertine was installed within the interior and exterior to create a natural transition between the environments. The entry garden is framed and incorporated within the stair experience.

Altri progetti di Aaron Neubert Architects

Wall House
Santa Monica
Laurel Canyon - Glass House
Studio City
House of Hungarian Music
Budapest, Hungary
Sunset Hybrid
Los Angeles
Junction Theatre
Los Angeles
HUB Studios
Los Angeles