Foto © CDR Studio
Foto © Paul Warchol
Foto © Paul Warchol
Foto © Paul Warchol
Foto © Paul Warchol
Foto © Paul Warchol
Foto © Paul Warchol

Snowmass Residence

 Volver a la lista de Proyectos
Año
2006
Coste
No divulgado
Pisos
No divulgado

Snowmass, Colorado, emulates a quasi hill-town urbanism, eschewing the grid in favor of a constructed organicism. Its planning traces the contours of the mountainside parcel. It recognizes local topographical conditions by lot limitations, roof profile, material specifications and a circulation route that seeks to preserve views and landscape corridors. The result, however, occupies a middle ground between village and a truly suburban parcelization. It is the contradiction of the desire to be alone in the mountains together.

The 8,100 ft² house stands on partly pre-existing foundations that drop by more than 50 ft. down the mountainside. It is conceived as a series of stepping pavilions supported by an exposed, staggered-steel, wide-flange superstructure that serves as an armature for both extended family and for community groups and organizations with which the client is associated. A steel and glass industrial curtain wall encloses the pavilion spaces in the most minimal means possible. The house also features an enormous Tyrolean profile roof that remains, as prescribed by local building codes, but is completely rebuilt as a grandfathered allowance in terms of height and volume. CDR Studio conceived of the roof as a tectonic plate, extruded and suspended above the earth's surface. Upper and lower segments of this plate have been sheared and staggered above and below the remnant roof. Upper and lower roofs are made of standing seam zinc-coated copper. They shed snow and, by virtue of their patina, blend with the coloration of the snow and aspen bark. The rebuilt cedar shingle roof exhibits tight overlap between courses of shakes, creating horizontality in counterpoint to the metal roof seams. The roofs are volumetrically intertwined: the zinc roof pulls over and above the existing wood roof and entry area. Cedar shingles hold snow while the metal roof sheds.

Otros proyectos de CDR Studio Architects PC

American Museum of Natural History Discovery Room
New York
Pier 62
New York
NEXUS Robbins School Competition
Trenton
Eileen Fisher Store + Showroom
New York
Audi Manhattan
New York