Nanjing Fullshare Restaurant Extension

Nanjing, China
Architects
EXH architecture and design company
Year
2013

Nanjing Fullshare Restaurant is located in Nanjing University of Chinese Medicine.

The Client wanted to keep Min-Qing Style Building and renovate the interior into a modern and fashionable space, so that clients and partners can relax, have dinner or drink tea in this environmentally friendly place.

We tore down the existing handrail and platform outside, and built a winter garden in order to incorporate the space into the natural surroundings while enjoying the comfortable interior space. The dining area connects to the outside landscape, people can drink tea, play cards and have afternoon tea. All activities bathe in the sunlight.

To lift ceiling of the dining area, we used a wooden grid system to create a pinnacle. Sunlight falls through the grid, not only inducing a mild and cozy feeling, but also decreasing the sense of oppression. From the winter garden to dining and service areas, light and shade cascade the various materials. Beige natural stone compliment the rustic brick, the primitive ebony and contemporary white walls. A Mix and match of multiple materials make the traditional style and tone of the buildings origin, integrate with a more modern design philosophy.

Building area
325 sqm

Client
Nanjing Fullshare

Related Projects

  • Pavillon SSBL Rathausen
    Lussi+Partner
  • INDY
    Nader Interior GmbH
  • Waldrast Mariabuchen
    Wolfgang Dürr
  • Quai 4 - einkaufen und geniessen
    GMT-Architekten
  • Badresidenz Hirschen
    Atelier West Architekten

Magazine

Other Projects by EXH architecture and design company

Swissnex
Shanghai, China
NJFS CEO Office
Nanjing, China
Roche Canteen
Shanghai, China
Private House Bellmund
Bellmund, Switzerland
Visa Section Swiss Embassy
Beijing, China
Matsu Furniture Flagship Store
Shanghai, China