Meeting zone and reception areas

Linz, Austria
Architects
Team M Architekten
Location
Linz, Austria
Year
2013

A worldwide operating company appointed Team M Architects to redesign the meeting rooms and reception areas at their location in Linz. It was decided to core an entire floor of the office building and set up excellently equipped conference rooms with optimal infrastructural conditions. Instead of the previously individual meeting rooms on each floor there is by now a wide range of various meeting rooms on one level.

Tinted glass and wooden slats create the captivating atmosphere. Sound insulation and transparency fullfill the needs of confidentiality by simultaneously illuminating the aisle through the south-facing rooms. In addition to the eight meeting rooms of varying sizes and facilities, there are the representative  reception area, a preparation kitchen and new sanitary facilities. The extravagant signs on the wall and the furnishing with design classics complete the charming overall appearance.

Related Projects

  • Biogen Idec
    HOK London
  • De Natie
    META architectuurbureau
  • Srygley Office Building
    Marlon Blackwell Architects
  • Tonhalle Zurich, Temporary Concert Hall
    spillmann echsle architekten eth sia
  • Firmengebäude Virion\Serion
    Wolfgang Dürr

Magazine

Other Projects by Team M Architekten

Housing estate with shopping and medical center
Steyr, Austria
Shopping arcade
Linz, Austria
Spa resort
Geinberg, Austria
Crèche
Linz, Austria
Wohnanlage Kleinmünchen
Linz, Austria
Melodium
Peuerbach, Austria