Interior design of a flat

Zug, Switzerland
Photo © Martin Danz
Photo © Martin Danz
Photo © Martin Danz
Photo © Martin Danz
Architects
danz architekten
Address
Dammstrasse, 6300, Zug, Switzerland
Year
2014
Cost
100K - 1M
Stories
Undisclosed

The low ceiling hight with the big surface area creates spatial proportions that ask for a zoning. Despite that, a spatial openness is intended. The terrazzo-like bright anhydrite floor, together with the white ceiling ,defines the space, which is divided by vertical elements in smoaked oak. A cabinet front separates the entrance from the bedroom and the bathroom. Around the core, a paneling in chalked oak forms the warderobe and the kitchen. The self-designed and self-build lighting- objects fill the spaces with light and atmosphere.

Related Projects

  • Haus "Bammatta"
    René Grünwald
  • Tiered Lodge
    NAOI architecture & design office
  • Umbau Wohnhaus
    W2H Architekten AG
  • 2FH Stirnimann-Meyer
    Lengacher Emmenegger Partner
  • Wohnsiedlung Geissweg
    BEM-Architekten

Magazine

Other Projects by danz architekten

Redesign of business school (materialisation and colors)
Altstetten, Switzerland
Reasearch Building for Agroscope (Competition 1st Prize)
Posieux, Switzerland