Visualization © F+P / OVI
Visualization © F+P / OVI
Visualization © F+P / OVI

Taiwan National Marine Ecological Museum (NMEM)

 Back to Projects list
Address
No.61, Ln. 369, Beining Rd., Keelung City, Taiwan
Cost
Undisclosed
Stories
Undisclosed

Through the strategic use of different materials and lighting effects on the façade of the National Marine Ecological Museum in Taiwan, a striking nighttime identity is created that is cohesive but uniquely dynamic. Light is applied as an interactive and transformative architectural element. Illuminated gaskets between façade volumes act as main lighting feature for the building exterior, virtually frame and unify the façade dimensions.

Other Projects by OFFICE FOR VISUAL INTERACTION

Museum Of Modern Art (MoMA) Design Store
New York, NY
Coco – Grove at Grand Bay
Coconut Grove, FL
Grand Theatre de Rabat
Rabat, Morocco
Dancing Dragons
Seoul, South Korea
Lois and Richard Rosenthal Center for Contemporary Art
Cincinnati, OH
Museo del Acero / Museum of Steel
Monterrey, N.L., Mexico