Fermilab OTE Building

Batavia, IL
Foto © Kate Joyce
Foto © Kate Joyce
Foto © Kate Joyce
Foto © Kate Joyce
Foto © Kate Joyce
Foto © Kate Joyce
Foto © Kate Joyce
Zeichnung © Ross Barney Architects
Foto © Kate Joyce
Architekten
Ross Barney Architects
Standort
Batavia, IL
Jahr
2014
Kosten
1 Mio. – 100 Mio.
Stockwerke
1–5 Stockwerke
Client

FermiLab, Batavia, IL

Program
43,000 square feet

Photography
Kate Joyce Studios

The new Office Technical and Education Building (OTE) is the central facility in the new Illinois Accelerator Research Center (IARC) at the Fermi National Accelerator Laboratory. IARC’s purpose is to bring together private industry with Fermilab’s world leaders in accelerator science and technology to promote new growth in the industrialization of accelerator use.

The IARC consists of two (2) main elements: the new 47,000 square foot Office, Technical and Educational building and the existing heavy assembly Collider Detector Facility (CDF). Goals for the new facility include the creation of a high profile incubator center that respects the historic Fermilab design theme while making an iconic dramatic statement towards the future. The new building seeks to attract private industry and researchers through state of the art offices, technical, education, and research capabilities.

The highly flexible building serves as incubator space for private industry companies working with Fermilab scientists to develop new ideas and technologies. The building accommodates rotating tenants through the use of demountable partitions with a raised access floor system and underfloor air distribution. The light technical laboratory space has been developed to accommodate one large project or three (3) smaller ventures, and is located adjacent to the CDF high bay so experiments can move to larger space as needed. The IARC’s educational facilities include a state-of-the art, 175 seat lecture hall to hold domestic and international seminars and conferences.

The new facility is a registered LEED project that is designed to achieve Gold certification. Passive sustainable design features are the building’s long east-west orientation and the narrow bay width. These strategies maximize views and day lighting while minimizing the solar gain during the day. The building also has a second floor lunchroom with spectacular views of the prairie and Wilson Hall, and includes a vegetative roof with an outdoor seating area.

Dazugehörige Projekte

  • Lifestyle Finland
    Lien Tran Interior Design
  • The Wellness Loft
    Lien Tran Interior Design
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Magazin

Andere Projekte von Ross Barney Architects

Lincoln Park Zoo, Searle Visitor Center
Chicago
CTA Morgan Station
Chicago, IL
McDonald’s Disney Flagship
Orlando
UMD James I Swenson Civil Engineering Building
Duluth, MN
JRC Synagogue
Evanston, IL