Avanti Dentistry

Tysons Corner
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Foto © Frank Oudeman
Innenarchitekten
De-spec
Standort
Tysons Corner
Jahr
2014

The design for Avanti Dentistry aimed to reduce the stress and anxiety often associated with dentist office visits, instead creating a spa like experience filled with sensory pleasure. Centered on the idea that health, well-being and relaxation could be combined and integrated architecturally, the space consists of tilted walls and curved forms which soften shadows and diffuse natural light evenly throughout.

In collaboration with Samir Farhoumand, the exam rooms were designed to be acoustically calibrated to reduce echoes, as in a recording studio. The building receives ample natural light coming in through the North, which matches the fluid form of the architectural design to provide a gentle experience and overall healing environment.

Recognition :
Best of Year (BOY) Award, Finalist, Small Healthcare, Avanti Dentistry, Interior Design Magazine, 2015
IDA Design Awards, Honorable Mention, 2015

Dazugehörige Projekte

  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG
  • Golf-Park Aarau West
    Husistein & Partner AG

Magazin

Andere Projekte von De-spec

Quail Road Residence
Greenwich
Casa Horizonte
Chamela, Mexiko
Upper East Side Residence
New York
Banchet Flowers
New York
Slit House
Kuwait City, Kuwait